dental-fear

Er du redd for å gå til tannlegen?

Mange sliter med tannlegeskrekk, og unngår å besøke tannlegen pga. det som på fagspråket kalles odontofobi. Så mange som 5-10% av den norske befolkningen lider av dette ubehaget, og går ikke til tannlegen regelmessig.

Det kan være mange grunner til at man har tannlegeskrekk. Man kan ha hatt traumatiske opplevelser hos f.eks skoletannlegen i oppveksten, man kan ha blitt servert skrekkhistorier av venner og familie, eller det kan være en del av en generell angstlidelse. Ofte er redselen forbundet med enten frykt for smerte, eller følelsen av mangel på kontroll. Redsel forbundet med traumatiske eller negative opplevelser kan være vanskelige å bearbeide, men ikke umulig. Når det gjelder følelsen av mangel på kontroll kan du for eksempel lage en avtale med tannlegen din om at han eller hun stopper all behandling i det du rekker armen i været. På den måten får du følelsen av å ha kontroll over situasjonen, og det blir kanskje litt mindre skummelt?

På Centrum Tannlegekontor tar vi odontofobi på alvor. Våre tannleger og sekretærer har god erfaring med behandling av folk med tannlegeskrekk, og du skal ikke ha noe ubehag under behandling hos oss. Det tar tid å forebygge tannlegeskrekk, og det første skrittet er å overbevise seg selv om å gå til tannlegen. Før du i det hele tatt bestiller time kan du gjerne ringe og ta en uforpliktende prat, eller komme innom og si hei.

Regelmessig sjekk er veldig viktig for å opprettholde en god tannhelse. En viktig grunn til det er at regelmessig kontroll av tennene dine vil føre til at mer omfattende behandling ikke blir nødvendig, ettersom tannlegen kan avdekke et begynnende problem før det utvikler seg.

Call Now Button